BULL-BAZAREK - adopcje bulterierów, aukcje charytatywne -
  [ Twoje IP to: 38.107.191.104 ]

PolishEnglishFrenchGermanCzechRussian

bulteriery do adopcji, kliknij i zobacz

Forum  •  Aukcje  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Rejestracja  •   Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić PW  •  Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: dragonh3art
Pon 15 Mar, 2010 17:27
Casa - z tematu kontrowersyjny wykup z pseudo
Autor Wiadomość
^dragonh3art 
Administrator
Cerber & Negra & Landryna

Pomogła: 9 razy
Piwa: 226/429

Wysłany: Sro 16 Gru, 2009 23:40   Casa - z tematu kontrowersyjny wykup z pseudo

Żmija napisał/a:
Kasa bardzo dobrze, mam nadzieję, ze na koniec przyszłego tygodnia go wykastruję. Adopcyjny, co mnie cieszy bardzo. Ruchliwy, zrównoważony, trochę szczekający. Nie niszczy, nie załatwia się u siebie. Na spacerach nie próbuje uciekać, trzyma się blisko i włazi pod nogi. Bardzo zainteresowany psami, sprawdzany na razie tylko z sukami, wyłącznie próbuje kryć. Jest to pewien problem, który mam nadzieję kastracja zmniejszy, ale na pewno nie zlikwiduje.Reszta to kwestia pracy. Nieagresywny przy dotyku, zabiegach pielęgnacyjnych, zdejmowany z suki, przy przymusie. Bardzo, bardzo przytulny i buziaczkowy. Zdjęcia mam marne, bo chłopak się nie zatrzymuje a ze mnie fotograf.... W tym tygodniu powinny być lepsze.

Ediii napisał/a:

Żmija napisał/a:

Jest to kontynuacja tego tematu:
http://www.bull-bazarek.y...p?p=87078#87078

tylko dotyczaca wyłącznie Casy (Casanowy)

Postaw piwo autorowi tego posta

Ediii 

Piwa: 24/15

Wysłany: Sro 30 Gru, 2009 00:31   PILNE!!!!

POMOCY!

Bardzo pilnie potrzebuję transportu CASANOWY z RADOMIA do Warszawy. Nie mogę pojechać rano, a Casa musi natychmiast trafić do specjalisty kardiologa. Ma bardzo powiększone obydwie komory serca, dlatego dziś u Żmiji stracił przytomność.

Jest już po pierwszych badaniach w klinice w Radomiu tym bardziej trzeba go jak najszybciej zabrać!!!

kontakt 502 002 029

^dragonh3art 
Administrator
Cerber & Negra & Landryna

Piwa: 226/429

Wysłany: Sro 30 Gru, 2009 12:41   

jakieś wieści?

#multicryl 
Uczestnik
Franz Maurer -Franio

Piwa: 40/185

Wysłany: Sro 30 Gru, 2009 13:36   

około południa Edi miała sama pojechać (chyba że ktoś się zgłosił),dopiero wieczorem coś będzie wiadomo więcej ,niestety Casa ma wadę serca na ile poważną to się jeszcze okaże :cry: Trzymam mocno kciuki za niego :!:

#yarodh 
Uczestnik

Piwa: 47/119

Wysłany: Sro 30 Gru, 2009 15:58   

Czekam z niecierpliwością na wiadomości o Rudzielcu i trzymam kciuki za jego zdrowie.

#Żmija 
Poczatkujący

Pomogła: 1 raz
Piwa: 29/13

Wysłany: Sro 30 Gru, 2009 20:25   

Kardiologiem nie jestem, ale na zdjęciu serce wygląda koszmarnie- bardzo powiększone, podnosi tchawicę, etc. Pozostaje czekać na wizytę u specjalisty, trzymam za niego mocno kciuki. W klinice dziś był przesłodki, aż się serce kroiło, jak chciał się przytulać. :-(

Ediii 

Wysłany: Sro 30 Gru, 2009 21:53   

Casanowa dowieziony na Gagarina. Niestety ma dwie wrodzone wady serca:
podzastawkowe zwężenie aorty o średnim stopniu nasilenia + zastawkowe zwężenie tętnicy płucnej typu A o średnim stopniu nasilenia.

Można z tym żyć, ale niestety trzeba zapomnieć o brykaniu z innymi psiakami. Trzeba prowadzić spokojne zycie emeryta, mimo że Casa nie ma więcej niż dwa lata.

Jest cuuuuudnym psem. Całą drogę do Wawy jechał grzecznie na tylnym siedzeniu. Luzem :) co jakiś czas przytulał się do mojej głowy i dalej grzecznie siadał, albo się kładł.
Jest niesamowitym pluszakiem.
Zero agresji. Można z nim zrobić wszystko. Do badania trzymałyśmy go we trzy :) tak chciał zwiewać, ale nawet fafla nie podniósł na żadną z nas :)
dostał propranolol 10mg 2x dziennie
oridermyl - bo niestety uszy są nadal w złym stanie. W nie najlepszym stanie ma skórę (poza łupieżem) i czeka w związku z tym na konsultację dermatologiczną.
Jutro kontrolnie obejrzy go Pani Kardiolog
oczywiście nie muszę dodawać, że po raz kolejny dostaliśmy zniżkę :)

Tak naprawdę po zbadaniu przez dr Tęczę - tuz po nowym roku - Casę można zabierać. Tylko dokąd... potrzebny dom bez innych zwierząt, małych dzieci. Generalnie bardzo spokojny dom, który nie będzie Casy nakręcał - bo to mu zabronione.

Chciałam podziękować Vivie za pomoc - jak zwykle można na nią liczyć!
Chcę również podziękować wszystkim osobom, które deklarowały transport - zwłaszcza Jagnie. Dziękuję bardzo i doceniam

#yarodh 
Uczestnik

Wysłany: Sro 30 Gru, 2009 22:32   

Ediii napisał/a:

Można z tym żyć, ale niestety trzeba zapomnieć o brykaniu z innymi psiakami. Trzeba prowadzić spokojne zycie emeryta, mimo że Casa nie ma więcej niż dwa lata.

tylko jak to wytłumaczyć psiakowi? :-?

Ediii napisał/a:
Chciałam podziękować Vivie za pomoc - jak zwykle można na nią liczyć!
Chcę również podziękować wszystkim osobom, które deklarowały transport - zwłaszcza Jagnie. Dziękuję bardzo i doceniam[/b]

Czasami żałuję ,że nie mieszkam gdzieś bliżej Wawy...ale tylko dlatego że nie mogę pomóc inaczej jak tylko na odległość :-|

Duuuużo zdrówka dla Casy i mam nadzieję ,że w Nowym Roku Casa szybciutko znajdzie DS!

Ediii 

Wysłany: Sro 30 Gru, 2009 22:52   

yarodh napisał/a:

tylko jak to wytłumaczyć psiakowi? :-?

trzeba będzie mu meliskę do picia, zamiast wody dawać ;-)

yarodh napisał/a:

Czasami żałuję ,że nie mieszkam gdzieś bliżej Wawy...ale tylko dlatego że nie mogę pomóc inaczej jak tylko na odległość :-|

każda pomoc się liczy, a zwłaszcza finansowa. Dziękuję Jarek

yarodh napisał/a:

Duuuużo zdrówka dla Casy i mam nadzieję ,że w Nowym Roku Casa szybciutko znajdzie DS!

jest osoba zainteresowana Casanową, mam nadzieję, że jego choroba nie będzie przeszkodą. Jestem w stałym kontakcie z Panem Jackiem. O wszystkim już wie, ba, będzie Casę odwiedzał na Gagrina. Mam nadzieję, że zdecyduje się na wspólne z nim życie, tym bardziej, że dla Casy jest to dom IDEALNY!

#yarodh 
Uczestnik

Wysłany: Sro 30 Gru, 2009 23:08   

Noooo proszę jak radośnie może zakończyć się mijający rok!!!trzymam kciuki i czekam na wieści :-)

^tufi 
^Bully Guards

Piwa: 33/2

Wysłany: Czw 31 Gru, 2009 00:10   

Dajcie znać, jakie leki będą potrzebne, mam tego trochę. Tak jak mówiłam od początku, dorzucam się do kastracji, jeśli tylko będzie możliwa - jak się ma serduszko do narkozy? Przyszłemu właścicielowi mogę też przekazać nitroglicerynę w sprayu, do stosowania doraźnego w przypadku omdlenia - bez niej na żaden spacer nie szłam. Spacery wskazane, aby zwiększać wydolność serducha, bez szaleństw oczywiście. Najgorsze będą wysokie temperatury, bardzo osłabiają sercowców. Z witaminek wspomagających - doskonały jest olej z wiesiołka (150 kapsułek kosztuje ok. 22zł, 1 dziennie), witamina E+beta-karoten - też 1 dziennie (ok.20zł opak. 30 sztuk - mam, mogę podesłać), witamina B complex - 1 dziennie, koszt ok. 4zł 30 tabletek.

Ediii 

Wysłany: Czw 31 Gru, 2009 00:20   

Natalka, wielkie dzięki.

Co do kastracji - wątpię, aby - przynajmniej w najbliższym czasie - była możliwa. Narkoza odpada. Przede wszystkim musimy się skupić na wyleczeniu uszu, skóry a później zębów. Jest dokładnie tak jak było z BiPi. Tuż po nowym roku skontaktuję się z dr. Kurskim i wszystko ustalę.
Kardiolog mi dziś powiedziała, że w momencie kiedy unormuje się farmakologicznie jego "przepływy" można zrobić taki zabieg w "głupim jasiu".

Jak możesz przesłać te leki, które masz zbędne (z instrukcją obsługi) wyślij proszę na mój adres (wyślę sms-em). Bez względu na to czy Pan Jacek zdecyduje się na adopcję, czy nie - leki się przydadzą.
Zresztą i tak pewnie o wiele rzeczy będę Cię pytać, bo w sprawach sercowych jesteś - bez wątpienia - ekspertem.

^tufi 
^Bully Guards

Piwa: 33/2

Wysłany: Czw 31 Gru, 2009 00:25   

Ekspertem się nie czuję, same przykre doświadczenia dały mi trochę wiedzy. Jeśli możesz, to zapytaj weta, czy może dostawać vetmedin, bo o ile kojarzę, to w przypadku zwężenia aorty jest niewskazany. Enarenal obniża ciśnienie, tak jak propranolol. Jak na spokojnie ustalicie już tryb leczenia, to dajcie znać.

#xena 
Stały Bywalec
Baken

Piwa: 32/60

Wysłany: Czw 31 Gru, 2009 00:25   

Ediii napisał/a:
Natalka, wielkie dzięki.

Co do kastracji - wątpię, aby - przynajmniej w najbliższym czasie - była możliwa. Narkoza odpada. Przede wszystkim musimy się skupić na wyleczeniu uszu, skóry a później zębów. Jest dokładnie tak jak było z BiPi. Tuż po nowym roku skontaktuję się z dr. Kurskim i wszystko ustalę.
Kardiolog mi dziś powiedziała, że w momencie kiedy unormuje się farmakologicznie jego "przepływy" można zrobić taki zabieg w "głupim jasiu".

Jak możesz przesłać te leki, które masz zbędne (z instrukcją obsługi) wyślij proszę na mój adres (wyślę sms-em). Bez względu na to czy Pan Jacek zdecyduje się na adopcję, czy nie - leki się przydadzą.
Zresztą i tak pewnie o wiele rzeczy będę Cię pytać, bo w sprawach sercowych jesteś - bez wątpienia - ekspertem.

Jak to leczenie jak z BiPi na początku ??
A co działo się z Casą do tej pory
Bo skoro wyciągaliście je w tym samym czasie a Bipi wraca do normy????

Nic nie rozumiem/........

Ediii 

Wysłany: Czw 31 Gru, 2009 00:28   

tufi napisał/a:
Ekspertem się nie czuję, same przykre doświadczenia dały mi trochę wiedzy. Jeśli możesz, to zapytaj weta, czy może dostawać vetmedin, bo o ile kojarzę, to w przypadku zwężenia aorty jest niewskazany. Enarenal obniża ciśnienie, tak jak propranolol. Jak na spokojnie ustalicie już tryb leczenia, to dajcie znać.

Jutro będę rozmawiała z Panią dr to o wszystko zapytam. Może jeszcze jakieś pytania powinnam zadać?

[ Dodano: Czw 31 Gru, 2009 00:32 ]
xena napisał/a:

Jak to leczenie jak z BiPi na początku ??
A co działo się z Casą do tej pory
Bo skoro wyciągaliście je w tym samym czasie a Bipi wraca do normy????

Nic nie rozumiem/........

BiPi była leczona kompleksowo w klinice. Casa, ponieważ - po wstępnej konsultacji u weta w Radomiu - był psem zdrowym, nie wymagał umieszczania go w Klinice. Poza tym inaczej się leczy psa w hotelu, a inaczej w szpitalu. Tu pretensji do nikogo mieć nie można. Tylko do weta, że się nie zorientował...

Odpowiedz do tematu
Zezwolenia Opcje